Natura i muntanya en família

Natura i muntanya en família i Platja en família són les marques d’especialització en turisme familiar que atorga l’Agència Catalana de Turisme (ACT) a un municipi o conjunt de municipis, tot garantint que ofereixen uns determinats serveis i equipaments adaptats a les necessitats de les famílies amb nens, com poden ser: especial atenció a les normes de seguretat, tant en espais públics com en la resta d’establiments certificats, ampli programa d’animació, instal·lacions adequades per als més petits en zones públiques, allotjaments i oferta complementària, o fàcil accés a la informació dels programes d’activitats diàries, per planificar millor l’estada, entre d’altres. Es tracta a més d’un projecte de col·laboració publicoprivada, ja que els serveis poden ser oferts tant per instal·lacions i equipaments públics com per les empreses turístiques privades de la destinació.

Les destinacions certificades destaquen per la seva qualitat i pel seu posicionament enfront el client familiar. Les destinacions que vulguin ser certificades amb aquestes marques han d’acomplir una sèrie de requisits, tant a nivell de destinació com a nivell d’establiments i serveis turístics. En el cas de les destinacions d’interior, han de comptar amb com a mínim un recurs natural. A més, una part dels seus establiments han de tenir mesures específiques per a infants i la destinació ha d’oferir propostes lúdiques adreçades a infants de diferents edats.

Actualment hi ha 7 destinacions amb aquesta certificació:

A més, quatre destinacions més es troben actualment en procés de certificació: La Vall de Camprodon, Alp-La Molina-Masella, La Vall de Lord, i Segre-Rialp.
Aquestes certificacions suposen 700 empreses adherides a la marca de Turisme Familiar arreu de Catalunya, entre establiments d’allotjament turístic, restaurants, empreses d’activitats, oficines de turisme i equipaments familiars.

La DTF PIRINEUS-NOGUERA PALLARESA, ha estat la última en incorporar-se. Està situada al centre neuràlgic de l’Alt Pirineu, neix amb 45 adherits, superant els objectius fixats inicialment, gràcies als quals els pobles i viles d’ Altron, Baro, Caregue, Escàs, Gerri de la Sal, Llagunes, Llavorsí, Llessui, Montardit de Baix, Peramea, Rialp, Roní, Sort i Tornafort s’inclouen a partir d’ara al mapa de destinacions de turisme familiar reconegudes per l’Agència catalana de turisme.

Si voleu visitar aquesta zona, a la web de l’Oficina de Turisme que hi ha a Sort hi trobareu molta informació i enllaços.

Deixar un comentari