Pla d’Urgell

Pla d'Urgell

El Pla d'Urgell, una comarca petita i jove!

El Pla d'Urgell és una comarca de nova creació, concretament del març de 1988. Regada pel canal d’Urgell, té una base eminentment agrícola amb conreus intensius de regadiu: farratges, cereals, hortalisses i arbres fruiters.

Les explotacions ramaderes, especialment de porcí i boví i també d’aviram, tenen un gran pes econòmic. La indústria, igual que els serveis, es concentra sobretot a Mollerussa i està molt relacionada amb l’agroalimentació.

Recentment s’han inaugurat l’Espai Cultural del Canal d’Urgell, a la Casa Canal de Mollerussa, i les Rutes pel Canal d’Urgell, dos nous atractius que ofereix la comarca. Cal destacar també l’Estany d’Ivars i Vila-sana, en plena recuperació. El paisatge suau i horitzontal de la zona fa que la pràctica de l’excursionisme sigui un altre dels atractius de la comarca, sense oblidar les poblacions, que conserven l’encant del passat, les festes populars, una àmplia oferta de fires i una gastronomia rica i suculenta que es pot degustar a nombrosos i qualificats establiments de restauració de la comarca.

Benvinguts al Pla d'Urgell!

Trobats 1 listing

Era de Cal Falillo

Camí de l'Eral s/n
25264 Vilanova de Bellpuig
Pla d'Urgell, Terres de Lleida
Casa de Turisme Rural, per gaudir d’uns dies de desconexió, relax i natura amb la família o amics.
15
Adaptada
No
No s'admeten animals de companyia

Troba el teu allotjament

Buscar en un radi de 0 kilòmetres