La Federació

Història

La Federació de cases rurals, va néixer com Federació del turisme rural i l'agroturisme de les Terres de Lleida. Es va constituir l'any 1994 amb les associacions de turisme rural de l'Alt Urgell, l'Alta Ribagorça, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà i la Val d'Aran. Actualment, en formen part, a més, les associacions de l'Urgell, les Garrigues i la Noguera.

Accions

Aquella necessitat d'agrupar-se, d'esdevenir una veu única, va permetre, d'una banda, emprendre accions de promoció conjuntes i, de l'altra, servir de mitjancera entre els interessos i les necessitats dels propietaris de turisme rural i l'administració.

La Federació ha participat tant en la definició de les diferents actualitzacions de les normatives del sector del turisme rural com en la categorització i la difusió dels establiments en espigues per tal de definir uns estàndards de qualitat i de serveis.

Reptes

A banda d'aquesta vessant legislativa, però, els veritables reptes del turisme rural des dels seus inicis han estat, bàsicament:

  • el ser capaços de fixar la població en uns territoris castigats per una despoblació creixent,
  • el repte de ser un turisme respectuós amb l'entorn, sostenible i integrador,
  • i la constant adequació de les instal·lacions a l'evolució de la demanda tot mantenint el seu caràcter d'autenticitat.

Territori

Sens dubte, les terres de Lleida, des de la Plana als Pirineus, us ofereixen uns entorns naturals i diversos, i unes possibilitats de lleure que no us les acabareu.

Una de les millors maneres de conèixer i de viure les terres de Lleida, és gaudint del turisme rural, un turisme plenament integrat en cada territori i un sector força consolidat.

Allotjaments

Des d'aquí us oferim les nostres 4.000 places repartides per tot el territori, amb la seguretat i la confiança que us hi trobareu a gust, com a casa, vingueu amb la família o amb els amics, cercant la gresca o la tranquil·litat, sigueu amants de l'aventura, del patrimoni, de la cultura o de la nostra gastronomia.

Benvinguts a les terres de Lleida i els Pirineus. Benvinguts a casa!

La Junta
​Turisme Rural Lleida