Pallars Sobirà

Pallars Sobirà

El Pallars Sobirà t'atrapa!

El Pallars Sobirà, fa anys, tenia una economia tradicional pròpia d'una comarca d'alta muntanya. Estava centrada en les activitats agropecuàries i en l'aprofitament del bosc, complementats amb l'obtenció de sal de les salines de Gerri de la Sal.

Més endavant, cap a mitjans del segle XX les indústries hidroelèctriques van saber aprofitar la gran abundància d'aigua.

Però durant els últims decennis el turisme ha fet acte de presència degut a la gran bellesa del seu paisatge, el caràcter de les seves poblacions i les possibilitats lúdicoesportives que ofereix.

El Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici i el Parc Natural de l'Alt Pirineu atrauen molta gent. Però l'esquí alpí, l'esquí de fons, el de muntanya, les raquetes de neu, el piraguïsme, els esports d'aventura, la caça i la pesca, són modalitats esportives que també atrauen gran número de turistes.

També hi ha una gran oferta de museus, exposicions, obradors, romànic, restes arquitectòniques i arqueològiques, i pobles pintorescs.

En quan a la gastronomia, la muntanya i l'autoabastiment l'han condicionat, i és molt recomanable provar les receptes més tradicionals.

Benvinguts al Pallars Sobirà!

Troba el teu allotjament

Buscar en un radi de 0 kilòmetres