Estalviem aigua

Estem en temps de sequera i aquestes últimes setmanes s’ha dit que els turistes gasten 3 vegades més d’aigua que els residents. I és veritat que quan sortim de casa, és per relaxar-nos, i a vegades ens comportem una mica diferent. Però en la situació actual, hi hem de pensar!!!

Hi ha diferents maneres d’estalviar aigua quan vas a un allotjament rural. Aquí en tens algunes:

  1. Reutilitzar l’aigua: Si fas servir l’aigua per rentar-te les mans, pots reutilitzar-la per netejar el lavabo o per tirar-la a la cisterna del vàter. Si et dutxes, pots recollir l’aigua de la dutxa en un recipient i utilitzar-la per tirar la cadena del vàter o per netejar el bany.
  2. Reduir el temps de dutxa: Si reduïm el temps de dutxa, estalviarem molta aigua. És recomanable no passar de 5 minuts sota la dutxa.
  3. No deixar l’aixeta oberta: Quan ens raspem les dents o ens rentem la cara, és important tancar l’aixeta mentre no estem fent servir l’aigua. Així estalviarem una quantitat considerable d’aigua.
  4. Reutilitzar les tovalloles: Podem reutilitzar la mateixa tovallola per diversos dies, en lloc de demanar-ne una de nova cada dia.
  5. Comunicar les fuites: És important avisar si detectem alguna fuita a l’habitació o al bany per tal de solucionar-la com més aviat millor.
  6. Utilitzar la rentadora i rentaplats amb càrregues completes: Si usem la rentadora o el rentaplats, és millor fer-ho amb càrregues completes per tal de no malgastar aigua ni energia.

Aquests són només alguns consells per estalviar aigua en un allotjament rural, però hi ha moltes altres maneres de fer-ho. El més important és prendre consciència del consum d’aigua i intentar fer un ús responsable d’ella.

Deixar un comentari