Dos excursionistres al costat d'un llac del Parc Nacional d'Aigüestortes Foto: Jordi Pou

El Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici és l’únic Parc Nacional que hi ha a Catalunya, i tenim la Sort de tenir-lo a l’Alt Pirineu, a la província de Lleida.

Sprok, CC BY-SA 3.0 https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0, via Wikimedia Commons

Visitar-lo a la primavera

Durant la primavera, amb l’ajut del sol i les pluges, la neu es va fonent i la natura es va despertant. L’aigua baixa per tot arreu, i les flors decoren cada un dels racons del Parc. Un paisatge més que espectacular. Prepareu-vos per veure diferents tonalitats de verd, gris i blau, combinats amb mil-i-un color de les flors.

Als accessos hi trobareu itineraris de dificultat baixa i de diferents durades. Moltes d’elles són aptes per a nens, i fins i tot hi ha algun sender adaptat per gent amb mobilitat reduïda i persones cegues. I si voleu podeu fer excursions més llargues i de més nivell.

Si voleu saber més sobre el Parc Nacional d’Aigüestortes, visiteu la seva pàgina web.

Per on entrar

El Parc Nacional està situat entre les comarques de l’Alta Ribagorça, el Pallars Sobirà, la Vall d’Aran i el Pallars Jussà, i a cada una d’elles hi ha alguna entrada.

  • Per l’Alta Ribagorça, s’hi entra per Boí. Cal aparcar el cotxe al costat de l’església Sant Joan de Boí, i agafar un taxi.
  • Pel Pallars Sobirà, l’entrada principal és a Espot. En aquest cas també cal aparcar el cotxe i agafar un taxi.
  • Per l’Alta Ribagorça s’hi pot entrar en telefèric.
  • Per la Val d’Aran, a l’estiu, els taxis et poden deixar a peu dels refugis de Colòmers i Era Restanca.

El Bus del Parc

És molt interessant saber que, durant l’estiu, existeix el Bus del Parc. Un autobús públic que para als accessos i a les poblacions més importants a la vora del Parc. Això et permet fer travesses entre les diferents valls i tornar al punt d’origen.

Foto: https://www.vallfosca.net/

On dormir

Els allotjaments ideals per visitar el Parc Nacional són sens dubte les cases rurals. És una bona manera de conèixer la forma de vida de la gent que viuen al costat del Parc. A més a més ens poden assessorar en molts aspectes. Quins itineraris són els millors, ens poden ajudar a reservar el taxi, a recomanar-nos establiments per menjar o comprar el que necessitem, etc. En definitiva que ens ajudaran a tenir una estança molt més completa i agradable.

Deixar un comentari