Cap de setmana de turisme rural al Pirineu de Lleida

Hem entrevistat a la Blau, una noia que de petita havia passat alguns estius en un poble del Pirineu, i que en té un molt bon record. Ara tenia ganes de passar un cap de setmana a la muntanya, per desconnectar de la rutina diària, estar amb els amics i en contacte amb la natura, i va escollir el turisme rural.

Per què vas triar el turisme rural per aquell cap de setmana?

Portava bastantes setmanes seguides sense sortir de Barcelona. Feia dies que la feina em tenia més ocupada que de costum. A més a més la situació política em tenia enganxada a les xarxes socials. Necessitava una mica de desconnexió, i a mi, particularment, m’agrada molt el món rural. Em recorda molt la meva infantesa.

Amb qui vas passar el cap de setmana?

Doncs amb amics. Vam acabar sent 7 persones. 7 amics meus però que entre ells no es coneixien tots. M’agrada barrejar gent, és interessant, un experiment dels meus. (La Blau riu)

Cap de setmana de turisme rural al Pirineu de Lleida

Com vas organitzar el cap de setmana?

La casa era per nosaltres sols, al Pirineu de Lleida. Com que estava en un lloc allunyat de qualsevol botiga de menjar, uns dies abans vaig pensar els menús per a tots els àpats i ho vaig compartir per Whatsapp amb tots els que venien. Més que res pq sabia que hi havia algú amb algun tipus d’intolerància o al·lèrgia. També els vaig avisar del temps i la temperatura que faria. No tothom està acostumat a anar a la muntanya. La compra la vam fer a l’últim poble amb botigues. Vam encertar bastant amb el volum de tot plegat. Bé, de vi, vam fer una mica curt.

I quina previsió meteorològica hi havia?

Buf! Doncs no molt bona, la veritat! Dissabte havia de ploure tot el dia i per diumenge marcava neu i tot. Evidentment tot acompanyat per una baixada forta de temperatures. Per sort, ningú es va rajar.

I què vareu fer amb aquest temps?

Doncs pràcticament tot el que teníem pensat. Vam sortir a caminar els dos dies. El dissabte ens vam mullar una miqueta però tot molt suportable. Diumenge nevava dalt la muntanya, però a baix feia sol i estava tot molt bonic.
I a dins a casa, menjar, jugar al Dixit, parlar, relaxar-nos… tot amb la companyia del foc. Tot molt agradable. Ah! i cal dir que no hi havia cobertura de telèfon ni dades.

Instants d'un cap de setmana de turisme rural al Pirineu de Lleida

Sense Internet? I ho vareu poder suportar?

Je, je, a alguns els va costar més que als altres, però sí. De fet crec que ho vam agrair tots molt i segur que va fer que parléssim més i juguéssim més. Diumenge al vespre, baixant, els mòbils es van tornar bojos rebent totes les notificacions de cop.

Què tal la casa?

Molt bé! Hi podria viure sempre i tot! Molta fusta i pedra, senzilla però molt còmoda, ben aïllada i amb unes vistes esplèndides! Segur que hi torno!

Amb què et quedes del cap de setmana?

Ostres, difícil quedar-me amb una sola cosa… Els amics i la tranquil·litat, el silenci, el poder passejar per la natura, el quedar-te embadalit mirant el foc… Crec que em quedo amb tot, amb cada un dels instants viscuts durant tot el cap de setmana.

Cap de setmana de turisme rural al Pirineu de Lleida

Repetiràs?

Sí! repetiré segur, i ben aviat!!! Anem de cara l’hivern, però ja he vist que si vas ben preparat i t’organitzes bé, la climatologia no és un impediment i a més a més, es poden fer fotos molt xules!


Fins aquí l’entrevista. Si vols viure una experiència de turisme rural a la província de Lleida, com la Blau, pots trobar l’allotjament que més s’ajusti a les teves preferències. Si vols que t’ajudem ens pots escriure a info@lleidarural.info

Deixar un comentari