circuit orientacio

Si el conjunt de paraules Orientació – Alta Ribagorça – Turisme rural et crida l’atenció, estàs al lloc correcte! Avui et proposem 3 circuits permanents d’orientació. Ja veuràs que és una activitat apta per tots els públics, que es fa en la natura i per tant, molt segura en el temps que vivim.

Tant si fas una escapada rural amb els amics com amb la família, passaràs una estona ben entretinguda i posaràs a prova l’enginy i l’orientació i aprendràs un munt de coses del medi.

Què és un circuit permanent d’orientació?

Un circuit permanent d’orientació és un itinerari amb diverses fites físiques distribuïdes en tot el seu recorregut. La persona o grup que fa el circuit ha de trobar totes les fites, orientant-se amb l’ajut del mapa i una brúixola. Però no us cal patir, existeixen diferents nivells de dificultat: verd, blau i vermell, segons el grau de desnivell i la durada, així com la col·locació de les fites. Podeu triar el que més us convingui.

  • El nivell més fàcil és el verd, on totes les fites estan al mateix camí. La durada i el desnivell són aptes per a famílies amb nens petits.
  • El nivell intermedi, el blau, té un nivell d’exigència més alt. A part de ser més llarg i amb més desnivell, pot tenir fites en camps, boscos o prats.
  • El nivell vermell és per als més experimentats.
circuit permanent orientacio
Foto: https://www.vallboi.cat/ca/circuits-dorientacio

Barruera, Durro i Taüll

A l’Alta Ribagorça tenen 3 circuits permanents per fer: Barruera, Durro i Taüll. O sigui que si vas a aquesta comarca, o a la dels voltants, aquests circuits són una activitat perfecta per quan hi vas a fer una escapada de turisme rural. Només cal seguir el mapes del circuit amb l’ajut d’una brúixola (el mòbil et pot servir).

T’hauràs de situar al punt d’inici, orientar el mapa cap al nord, i començar a buscar les fites. Les fites són unes plaques que trobaràs pel camí, amb el color i un número que trobaràs al mapa. A més a més, també tenen un codi (lletra + número), que et servirà per aprendre un munt de coses interessants sobre el territori, la geografia, la vegetació, els llocs i els costums de la zona.

Foto: https://www.vallboi.cat/ca/circuits-dorientacio

On aconseguir els mapes

Si vas a l’Oficina de turisme de la vall, que està a Barruera, et facilitaran els mapes i t’explicaran el funcionament. Però, si ho prefereixes, també els pots baixar d’Internet.

On dormir

L’Alta Ribagorça és una comarca de muntanya, on els seus habitants fa molts anys que compaginen les seves explotacions ramaderes amb el turisme. Ja veureu, que són una gent que han preservat molt les tradicions, la seva parla i que estimem i els agrada compartir tot el seu coneixement de l’entorn. Hi ha moltes cases rurals a la comarca. Segur que estaran encantats d’informar-vos d’aquesta activitat i moltes altres.

#lleidarural

Si ja heu fet algun circuit d’aquests, i us ve de gust, compartiu-ho a les xarxes, fent servir el hashtag #lleidarural. Estarem encants de veure que l’entrada d’aquest blog us ha servit, i que servirà per difondre-ho entre altres famílies i grups d’amics.

Deixar un comentari