Ens ha encantat! Hi has d’anar! Fem cas de les opinions

Si un familiar, amic o conegut ens diu o ens escriu:

Ens ha encantat! Hi has d’anar!

o

Quina porqueria, no hi vagis! No ens ha agradat gens!

Què ens passa? Doncs de seguida pensem, m’ho anoto per quan ho necessiti. Que algú ens doni la seva opinió ens influencia a l’hora de prendre una decisió, tant si aquesta és positiva o negativa. I això és aplicable a l’hora de comprar, al moment de decidir el nostre destí de vacances, quan triem restaurant, etc, etc, etc…

Però moltes vegades tenim ganes de buscar més informació i més opinions al respecte, i les pàgines web i les xarxes socials ens ajuden molt.

Pàgines web

Primer de tot és convenient visitar la web del lloc o de l’establiment. Ens pot donar molta informació complementària i ens podem fer una idea de si coincideix amb l’opinió que ens han donat i si ens convé o s’ajusta o no a les nostres necessitats.

També podem buscar opinions a portals especialitzats (Booking, Tripadvisor, Trivago, etc) o més generalistes (Google). Normalment aquestes opinions s’escriuen a posteriori. És a dir, una vegada acabada l’activitat o s’ha tornat del destí visitat.

Tant si llegim opinions com si les posem nosaltres hem de fer-ho amb sentit comú… Fixem-nos en el número, amb el que diuen, amb la concordància dels comentaris amb el lloc, etc.

Xarxes socials

Les xarxes socials també ens poden ajudar, i molt a decidir. Normalment hi ha text i imatges. Es

Instagram

Instagram és una de les xarxes més visuals i més utilitzades per tothom, sobretot de la gent més jove. S’hi pengen les fotos en el moment en que s’està vivint l’experiència, o sigui en calent. Cal tenir en compte, però, que la tendència natural, és el positivisme. Pràcticament tothom penja el que li agrada, tot i que també ens podem trobar foto denúncia.

Si hem de buscar algo en particular, no convé que ens centrem en persones o perfils concrets, sinó que serà millor que visitem hashtags relacionats tindrem més amplitud d’informació.

Facebook

A Facebook hi ha gent més madureta, i també s’hi pengen fotos i textos. En aquest cas si que haurem de mirar les pàgines concretes i fer un cop d’ull dels comentaris que hi puguin haver, i hem de tenir en compte que veurem les coses més recents.

A Facebook també hi ha grups, on s’ajunta gent amb el mateix interès. Des de la Federació de Turisme Rural de la província de Lleida, n’acabem de crear un: https://www.facebook.com/groups/lleidarural/ Us hi apunteu?

Twitter

A Twitter també hi podem trobar opinions, però hi ha menys gent. Com a Instagram, també es pot buscar per hashtags i ens facilitarà la recerca.

Opineu!

Volem acabar aquesta entrada animant-vos a opinar a la xarxa. Això sí, amb sentit comú i sempre de forma constructiva. Contribuiràs a que la gent doni millor servei i ajudaràs als teus coneguts i als internautes en general a prendre decisions.

Deixar un comentari