Noguera

Noguera

La Noguera, la més extensa de Catalunya!

La Noguera és una de les comarques més extenses de Catalunya. Es divideix en dues parts: la Noguera alta, dominada pel relleu muntanyenc —amb el Montsec com a serra més característica—, i la Noguera baixa, que coincideix amb la plana.

En general és una comarca agrícola i industrial. Balaguer és el centre del conreu de l’arbre fruiter, que s’estén pel Pla d’Urgell. Entre els conreus de secà que predominen a la zona del Montsec i del Segre mitjà es troben l’olivera, l’ametller, la vinya i el blat.

Per la seva banda, la indústria se centra essencialment a Balaguer (alimentària, metal·lúrgica i paperera), a Artesa (tèxtil) i a Balaguer, Artesa i Ponts (de la fusta).

A la Noguera s'hi pot practicar l’excursionisme, l’escalada, l’espeleologia i el ciclisme. La vall d’Àger i el Montsec són indrets ideals per a la pràctica de l’ala delta i el parapent.

En termes gastronòmics, la característica que defineix més bé la cuina de la Noguera és la seva senzillesa, compensada per la qualitat de les seves fruites i verdures. Els embotits i confitats de porc són excel·lents. La caça és la base de suculents plats com ara la perdiu a la caçadora. La coca de recapte o de samfaina i els cargols són altres capricis que cal no oblidar.

Benvinguts a la Noguera!

Troba el teu allotjament

Buscar en un radi de 0 kilòmetres