arbequines de lleida

Situada al sud-oest del país, forma part de les comarques planes de ponent, tot i que es troben pròximes, i en algun punt fins i tot dins de la depressió de l’Ebre. La capital administrativa de la comarca és Les Borges Blanques.

El paisatge està marcat per oliveres i ametllers de banda a banda de la comarca. L’olivera és el conreu més estès a la comarca i la varietat més típica és l’arbequina. La seva oliva produeix un oli sense gran acidesa, l’oli d’oliva extra verge de les Garrigues, que és conegut arreu del món per les seves propietats i la seva exquisitesa.

Per aquest motiu, si decidim visitar les garrigues una de les coses que no ens podem perdre és:

La ruta de l’Oli

ruta de l'oli de les garrigues de lleida

 

També hem de parlar del vi. Aquesta zona es caracteritza per un sòl calcari, amb un clima mediterrani, hiverns freds, estius calorosos i una mitjana de precipitació baixa, això dóna una peculiaritat al vi d’aquesta zona i està agafant renom i reconeixement internacional. S’hi elaboren vins d’alta qualitat, amb la denominació d’origen Costers de Segre.

La ruta del vi

Ruta del vi de lleida

 

La ruta de les cabanes de volta

I no ens podem deixar la ruta de les cabanes de volta, ja que les Garrigues és una comarca amb un abundant patrimoni de construccions de pedra seca, entre les quals destaca la cabana de volta. És la seva construcció més emblemàtica, però hi ha catalogades més de mil cabanes amb nou estils diferents de coberta.

Amb aquestes cabanes s’hi feia vida durant el temps de recollir l’oliva, de llaurar i de podar. En aquesta ruta trobarem nou cabanes, una cogulla, una bassa i un aljub.

cabanes de lleida

 

Moltes altres coses com els forns de calç, la ruta del canal, els vilars, el Castell de la Floresta, les pintures rupestres del Cogul, el Castell de l’Espluga Calba, el nucli antic, restes del Castell i pintures rupestres de la Vall de la Coma, l’Esglèsia de Sant Joan Baptista, els carrers empedrats i molts museus interessants podem trobar a la comarca de les Garrigues, moltes coses per descobrir plenes de cultura i tradicions, per a tots els gustos, ideal per programar una escapada rural.

Així que no t’ho pensis més i vine a conèixer les Garrigues, només cal que reservis el teu allotjament rural i decideixis què voldràs visitar i de ben segur que gaudiràs molt.

Si afegiries alguna cosa a l’entrada comenta-la!

I si vens a les Garrigues, comparteix amb nosaltres la teva experiència, o aquí als comentaris, o a les nostres xarxes socials: facebook, instagram o twitter.

Deixar un comentari