L’Alt Urgell

L’Alt Urgell és la segona comarca en extensió de les 41 en què es divideix en l’actualitat el territori català.

També és una de les que inclou més quantitat de nuclis, llogarets i pobles (156) aglutinats en els seus 19 municipis. Una part d’aquest pobles en l’actualitat es troben abandonats, malgrat això amb suficient atractiu com per justificar-ne la visita.

La Seu d’Urgell, capital de la comarca, aglutina pràcticament la meitat de la població actual i la seva privilegiada situació com a obligat accés al veí Principat d’Andorra, li proporciona una activitat vital en qualsevol época de l’any.

Els recursos principals de tota la comarca giren a l’entorn de l’agricultura i la ramaderia, els quals es combinen amb perfecta harmonia amb els recursos turístics que genera el seu conjunt histótico-cultural i una oferta d’esports d’aventura i de muntanya que conjuntament amb la del turisme rural, cobreix les necessitats dels visitants més exigents.

El paisatge de l’Alt Urgell és sorprenentment bell i ple de contrastos, essencialment agrest i rural en els petits nuclis d’alta muntanya, amb la vella arquitectura conservada en el seu estat natural, en la què hi podreu trobar-hi tot tipus d’allotjaments d’agroturisme amb cases compartides o de lloguer sencer i també les de poble, moltes masies que de ben segur, satisfaran els vostres objectius.

Per als amants de l’aventura, els cercadors de bones menges, els descobridors de nous llogarets i espais naturals, els sorprendrà la nostra comarca i l’amabilitat de la gent d’aquests indrets; proveu la nostra oferta turística i us enportareu el record més agradable i satisfactori del Pirineu.
Associació de turisme rural de l’Alt Urgell i Cerdanya

Deixar un comentari