Quan decidim anar d’excursió, no només ens hem d’aixecar, vestir i marxar, hem de tenir en compte altres coses i ser previsors per així poder gaudir al màxim de la nostra sortida.

excursio a les terres de Lleida

Planificació de l’excursió

Excursió que anem a fer, distancia, dificultat i hem de ser conscients que el nivell és l’adequat per nosaltres.

Previsió meteorològica

Hem d’estar al cas del temps, mirar la previsió perquè ens ajudarà a decidir.

Què hi posem a la motxilla?

Menjar

Hem de saber la durada de l’excursió, per saber quantes menjades hem de portar, i a part de les menjades, sempre pensarem amb fruits secs, plàtan i aigua. Seria interessant saber a priori si trobarem fonts d’aigua potable pel camí per no anar massa carregats d’entrada.

RobaMotxilla

La previsió del temps ens determinarà en gran mesura què hi hem de posar.  Així doncs caldrà revisar-la al moment de sortir, tenint en compte que no sempre és 100% fiable.

Si la previsió és de sol i altes temperatures, no ens podem deixar la gorra, roba còmoda i fresqueta, protecció solar aplicada abans de marxar i a la motxilla per tornar-ho a fer, ulleres de sol per protegir els ulls i aigua per hidratar-nos sovint.

Si la previsió és de pluja, un impermeable, calçat adequat per mantenir tot el que puguem els peus secs, roba d’abrigar i de recanvi per si ens mullem i la pluja ens fa agafar fred.

De totes formes cal tenir en compte que als cims i a les zones més altes fa més fred que a les valls i un tallavents ens pot ser molt útil.

És recomanable portar sempre un encenedor per si hem de fer foc per escalfar-nos (sempre seguint la normativa vigent) i una navalla per si hem de tallar alguna cosa.

Calçat

Sobre tot que no sigui nou per evitar llagues i mals inesperats i uns bons mitjons perquè el nostre peu estigui a la temperatura adequada.

Farmaciola

Mai està de més portar una farmaciola de primers auxilis per sortir del pas si hi ha alguna caiguda o trobem algun accidentat en el qual hauríem d’incloure:

  • Ibuprofens (vigilant com l’administrem)
  • Una agulla
  • Una fulla de bisturí
  • Un paquet de gases estèrils
  • Cinta americana
  • Si volem ampliar-lo, podem afegir una manta tèrmica.

Seguretat preventiva

No ens podem deixar el telèfon mòbil, ja que ens pot ser molt útil en cas que necessitem comunicar-nos o demanar ajuda. No està de més deixar dit a algú a on anem i a quina hora tornarem aproximadament

Càmera de fotos

Ah! Si ets amant de la fotografia, no et deixis la teva càmera de fer fotos, segur que podràs immortalitzar moments en un entorn màgic.

Deixalles

I el més important de tot, la brossa que genereu cal emportar-se-la de la muntanya, per llençar-la on correspon.

On dormir?

Ara que estàs molt més preparat per poder gaudir de la sortida, només cal que escullis unes dates i un destí. I recorda, si per dormir tries un allotjament rural, explica’ls les teues intecions. La gent de les zones rurals coneixen molt bé el territori, la climatologia i racons increïbles que no trobaries mai per tu sol.

Que vagi molt bé l’excursió. Si en fas alguna i penges a les fotos, fes servir el hashtag #lleidarural, ens agradarà molt veure on has anat i com has gaudit de la natura!

excursio a les terres de lleida

Deixar un comentari