Geocerca o Geocaching

Hi ha una activitat que pot arribar a ser molt interessant i entretinguda per fer quan anem de Turisme Rural. El Geocaching. Ho coneixeu? N’heu sentit parlar?

La Geocerca o Geocaching és un joc a l’aire lliure de cerca de tresors al món real amb l’ajuda de dispositius GPS. Els participants han d’anar a unes coordenades específiques i, un cop al lloc, intentar trobar-hi el geoamagatall (contenidor) amagat per altres jugadors. Es pot jugar tant a la ciutat com en plena natura. Les coordenades geodèsiques dels amagatalls són publicades al lloc web

https://ca.wikipedia.org/wiki/Geocerca

Hi ha més de 3 milions de geoamagatalls en el món!!

Com funciona?

Hi ha gent que amaga tresors o catxés. Han de publicar les coordenades i les seves característiques a la web, juntament amb una descripció del lloc on es troba.

I n’hi ha que amb l’ajuda d’un GPS, de muntanya o un smartphone amb la ubicació activada, seguiran les pistes i indicacions per tal de trobar -los. .

Una vegada es troba el catxé s’han de seguir unes normes:

  1. Si s’agafa alguna de les coses que hi ha dins el contenidor, s’hi ha de deixar una altra cosa de igual o major valor
  2. Anotar els comentaris al llibre de registre
  3. Registrar l’experiència a la web o aplicació
  4. Deixar el recipient al mateix lloc on s’ha trobat, amb molt de compte de no ser vist per persones alienes al joc, que reben el nom de geomuggles)

A la província de Lleida hi ha tresors amagats?

I tant!!! N’hi ha bastants. Aquesta imatge no és un mapa amb varicel·la, no! És el mapa que mostra on estan situats. Són molts, eh! A més a més n’hi ha de diferents colors, el que vol dir que són de diferents tipus!

Geocaching a la província de Lleida

Fins i tot trobem rutes de geocaching. És l’exemple de la ruta de geocaching amb bicicleta que segueix la sèquia del Canal d’Urgell, entre les Borges Blanques i Juneda.

Us animeu a buscar algun tresor o a fer alguna ruta?
Sou geocachers experimentats i voleu explicar-nos la vostra experiència?

Propietaris de les cases rurals, teniu alguna catxé o ruta a prop de casa vostra?

Deixar un comentari