Molt bona revetlla!

 

Si heu escollit anar a algun allotjament rural aquest cap de setmana a la província de Lleida heu fet bé, què hem de dir nosaltres 😉

Si veniu, de ben segur que fareu una bona revetlla! Ja ens ho imaginem: Un soparet amb la família o amics, musiqueta, coca de Sant Joan amb la seva fruita confitada i els pinyons, cava, soroll i foc a dojo! O potser aneu a veure les falles si esteu pel Pirineu…  Sigui com sigui segur que serà una nit especial.

Segur que ja esteu al cas de totes les campanyes de seguretat que s’activen aquests dies previs a la nit de Sant Joan, però volem fer incís en alguns aspectes que afecten especialment al món rural. Volem que tot surti bé i no tingueu cap ensurt, ni ferida, ni accidents, ni que hi hagi cap incendi.

  • No tirar coets a menys de 500 metres de zones boscoses
  • Si esteu a la casa, al jardí o a la zona de piscina, vigileu que no hi hagi tendals o roba estesa. Tanqueu finestres i portes.
  • Si voleu fer una foguera pregunteu als propietaris de la casa on la podeu fer o on hi ha la més propera. Als pobles se’n fan!
  • Està prohibit fer foc a tots els terrenys forestals de Catalunya, tant si estan poblats d’espècies arbòries com si no, i a la franja de 500 metres que els envolta
  • Si heu de conduir, vigileu amb les carreteres rurals… Encara que no hi hagi gaire trànsit també cal vigilar: potser que hi hagi molts revolts si esteu a la muntanya, i en totes, us poden sortir animals i us donin un gran ensurt.
  • Si us passés alguna cosa recordeu que heu de trucar al 112.

Revetlles segures al món rural

 

Leave a comment