Els museus de Lleida i Aran

A la província de Lleida hi ha una gran quantitat de museus que ens sorprendran. A part de les típiques exposicions, organitzen activitats molt originals, interessants i divertides. N’hi ha per tots els públics i de diferents temàtiques.

I és que a la província de Lleida hi ha un munt de museus. Segur que a prop de la casa rural on t’allotges n’hi ha més d’un a prop.

Quins museus hi ha?

Xarxa de Museus de les Terres de Lleida i Aran. Aquesta xarxa està formada per 12 museus. Treballen de forma mancomunada, tot cooperant i promovent polítiques museístiques coordinades entre tots ells. L’objectiu és la conservació, investigació, interpretació, exhibició i comunicació  del seu patrimoni. Visitant-los pots anar des de l’època dels dinosaures fins a la més actual contemporaneïtat artística, amb més de 40.000 objectes que formen una col·lecció única a Catalunya. 

Quines activitats organitzen?

Fes servir l’agenda de la Xarxa per saber quins museus tens més a prop i els que s’ajusten més a les teves necessitats. Segur que trobes alguna cosa interessant.

Vols saber-ne més?

A la revista d’Ara Lleida número 52 hi ha un extens reportatge de l’Anna Saéz, Els Guardians del Patrimoni, amb molta informació i fotos que segur que et faran vindre ganes de visitar algun d’aquests 12 museus.

Revista Ara Lleida, núm 52

Foto post: Santi Iglesias

Leave a comment