9 propostes per no patir tant la calor

Fa molts dies que estem aguantant temperatures molt altes. Els aires condicionats de les cases, dels llocs de treball, del transport públic, dels locals d’oci estant a tope… De fet només penses en estar en un lloc ben aclimatat…

Però nosaltres tenim alternatives!!! Fent turisme rural també pots combatre la calor d’una forma molt més sana i ecològica 😉 I, a més a més, t’assegurem que menjaràs molt bé, que coneixeràs persones i tradicions molt interessants, veuràs paisatges que no et deixaran indiferent. Tenim un munt de propostes!!!

Vols alguns exemples?

 1. Casa Leonardo, Senterada, Pallars Jussà
  Et proposen petits senders per primera i última hora del dia, entremig banyar-te a les basses del riu que tenen al costat de casa o al Llac de Montcortés, i a la nit participar en alguna de les activitats nocturnes que organitzen.
 2. El Maset del Vilosell, Les Garrigues
  A les hores de més calor us aconsellen remullar-vos a la piscina d’aigua salada que tenen, la resta del dia aprofitar-la per fer alguna visita cultural per la zona, i al vespre, sortir a prendre la fresca a la plaça del poble, on cada nit es troba tot el poble i la canalla hi poden jugar amb tota la tranquil·litat.
 3. Cal Caminer, Guimerà, Urgell
  A Cal Caminer ofereixen una piscina exterior d’hidromassatge. Us imagineu rodejats de bombolletes i veient les estrelles?
 4. Casa Baró, Tornafort, Pallars Sobirà
  A les hores de més calor és recomanable anar a remullar-se al riu Noguera Pallaresa, a la piscina de Sort. Al jardí però també hi ha una dutxa que pot anar molt bé. I a la nit, altament recomanable observar les estrelles.
 5. Casa Besolí, Àreu, Pallars Sobirà
  Casa Besolí està a la Vall Ferrera. Allí dalt l’aire és molt més fresquet i les temporades de calor es passen molt millor. Es poden fer excursions a llacs d’alta muntanya on et pots refrescar i veure paisatges espectaculars.
 6. Casa Matevet, Garós, Val d’Aran
  A 1 km de Casa Matevet hi ha piscines termals i a la Vall també hi ha piscines municipals per poder-se refrescar a les hores centrals del dia.
 7. L’Hort del metge, Lladrós, Pallars Sobirà
  Des de l’Hort del metge recomanen refrescar-se al riu que tenen al costat. Un riu que ve de les muntanyes i que mai està calent. Durant el dia es poden fer excursions a alta muntanya i a la nit, observar les estrelles amb el telescopi i passejar per la vora del riu al vespre.
 8. Casa Guillem, Lladorre, Pallars Sobirà
  Casa Guillem té la piscina pública davant la casa i us indicaran magnífics racons del riu on us podeu banyar i passejar. Les excursions les deixarien per primera i última hora del dia.
 9. Casa Ferro, Erill la Vall, Alta Ribagorça
  Casa Ferro us recomana no deixar de fer la migdiada a la fresca ombra d’algun arbre o remullar-se en aigua de neu de qualsevol rierol de la Vall de Boí, o als llacs del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. Tot i que pel que vulgui també hi ha piscina municipal i piscines termals. De cara als vespres, falles, quan n’hi ha, i els concerts dels dijous a la fresca.

Leave a comment