terres de lleida imatge de Ara lleida

Hem volgut fer un recull i parlar de diferents maneres per conèixer les terres de Lleida, amb rutes que tenim disponibles per gaudir del turisme rural de manera diferent.

Per als amants del senderisme

Parlem del Cinquè Llac, és una ruta circular de senderisme responsable i sostenible, que consta de 5 etapes pel Pirineu de Lleida.

Tot va començar per uns veïns del Pallars que es dediquen al turisme rural. Un dia van decidir treballar junts per poder oferir als visitants una proposta per conèixer el patrimoni natural i cultural de manera sostenible, ja que és una activitat turística que s’integra molt bé en el territori i que menys conseqüències negatives comporta.

En aquest projecte el senderista també participa en la preservació de l’entorn, ja que una part del que paga s’inverteix directament en el manteniment de la xarxa de camins.

El Cinquè Llac, es reflecteix en els criteris de turisme responsable, un tipus de turisme que crea millors llocs per viure i per visitar, vol fomentar l’ecoturisme, un turisme lligat als valors locals amb el mínim impacte al medi ambient i que ens permeti conservar les tradicions, pobles, camins…

Tota una experiència per gaudir del Pirineu de Lleida.

ruta El Cinquè Llac

La ruta de les cerveses artesanes de Lleida

La Ruta de la Cervesa Artesana de Lleida va sorgir de la inquietud i ganes de difondre aquesta beguda per part de diverses micro cerveseries de les Terres de Ponent que, en els darrers, anys han aparegut, totes elles amb caràcter i personalitat pròpia.

Amb aquesta ruta es vol obrir les portes d’aquestes petites fàbriques a tothom que estigui interessat en aquest món tan apassionant de la cervesa artesana. Podreu conèixer els diversos tallers, les diferents formes d’elaboració, el detall de cada projecte i les tipologies de cervesa que ofereixen cada un d’ells.

Us animem a descobrir què i qui hi ha darrere d’aquesta beguda què tants cops hem gaudit.

La Ruta de la Cervesa Artesana de Lleida ús ofereix una visita guiada a l’obrador i tast gratuïts els caps de setmana (amb visita concertada). A més a més, completant la visita a tots els obradors, obtindreu un obsequi de la ruta.

Podeu fer només la visita, fer el típic Beemut amb productes de la zona i ofereixen uns maridatges temàtics per temporada. També podeu coincidir amb concerts, dj’s, exposicions o tastos guiats.

passaport de la ruta de la cervesa

La ruta de l’Oli

Durant el mes de novembre, vora el 25, que és quan s’escau Santa Caterina, i s’inicia la collita d’olives, la qual pot durar fins a finals de gener. De fet, ja ens ho diu el tradicional refrany “Per Santa Caterina l’oli és a l’oliva” i per tant, no es comença la campanya fins passada aquesta data.

Aquesta ruta amb tant de gust que us recomanem transcorre per alguns municipis de les Garrigues. Una comarca que ens ofereix un magnífic paisatge format per l’arbre que dóna aquests fruits, l’olivera.

A més de gaudir d’aquest entorn, la ruta us permetrà visitar les cooperatives, molins i museus oleícoles de la zona. Així com conèixer el procés d’elaboració de l’oli.

Però, sobretot, és una ruta que farà gaudir el nostre paladar.

Oliveres de les terres de Lleida

Ruta del vi de Lleida

Parlar de Lleida és parlar de vi. Els innovadors cellers que avui esquitxen la geografia lleidatana tenen el seu origen en una tradició llarga i ancestral.

Tanmateix, lluny d’abandonar el conreu, els cellers de les terres de Lleida van apostar per introduir noves varietats de raïm i recompondre el mapa vitivinícola de Lleida.

Aquest esperit innovador es tradueix avui en encisadors cellers on la tecnologia més moderna i la tradició generacional del conreu del cep ofereixen deliciosos vins tan diversos com el territori pel qual s’estén la Ruta del Vi de Lleida.

L’Associació de la Ruta del Vi de Lleida és un organisme autònom que uneix les iniciatives dels sectors públic i privat per promocionar i potenciar el turisme enològic sostenible i de qualitat a les terres de Lleida.

La ruta del vi de Lleida

Cicloturisme

Per camins i pistes de muntanya fins a una densa xarxa de carreteres locals que connecten pobles petits i grans, o des dels centres BTT, les comarques de Lleida t’ofereixen una gran quantitat d’opcions, gairebé sense fi, per construir el teu itinerari amb bicicleta.

Sigui quina sigui la teva especialitat (BTT, muntanya, carretera o passeig) sobre dues rodes sempre et trobaràs el tram planer per córrer, l’ascens on posar a prova la teva resistència o el descens per gaudir de l’aire i la velocitat.

La guia de BTT de les Terres de Lleida recull un conjunt de 26 rutes diferents ordenades per comarques i separades en dos grans grups, Pirineu i Terres de Lleida.

Els allotjaments acreditats Benvinguts estan preparats perquè gaudiu al màxim la vostra estada activa a les comarques de Lleida, amb les millors rutes, suport personalitzat i gastronomia local.

Cicloturisme a Lleida

Algunes de les possibilitats, opcions per a tots els gustos, ara només et cal escollir per on vols començar i reservar el teu allotjament rural per aquest estiu, perquè Lleida et sorprendrà!

Si coneixes alguna altra ruta pots compartir-la als comentaris.

Deixar un comentari