Buenvinguts a Pagès

El cap de setmana del 9 i 10 de juny tens l’oportunitat única per redescobrir el lloc on es crea tot el que mengem o bevem. La iniciativa Benvinguts a Pagès pretén evidenciar que en aquest món cada cop més competitiu és necessari conèixer de primera mà com funciona el sector agrari i la incorporació de les noves tecnologies en aquest sector.

Benvingut a Pages Foto: http://benvingutsapages.cat/

 

240 explotacions agràries, 235 restaurants, 280 allotjaments, que obren les portes per mostrar els seus camps, ramats i obradors. Són més de 900 ofertes les que hi ha en aquesta edició, un projecte dirigit al públic familiar i foodie.

Benvinguts a Pagès vol realçar la producció local i de proximitat i que la ciutadania conegui de primera mà els aliments que arriben a taula. Vol connectar el món de la pagesia amb el món urbà; per mostrar que el món rural i urbà no són dos móns separats, aïllats, sinó ben al contrari, formen part del mateix sistema, del mateix projecte de societat i de país.

En aquesta tercera edició les visites gratuïtes a les explotacions agràries, l’oferta dels menús de Benvinguts a Pagès, la participació dels allotjaments i l’extens programa d’activitats paral·leles arreu de Catalunya s’arrodoneixen amb els set itineraris creats per ajudar els visitants a planificar millor la seva participació a Benvinguts a Pagès.

Es proposen cinc rutes turístiques a la demarcació de Lleida (Pallars Jussà Nord–Alta Ribagorça, Pallars Sobirà, Pallars Jussà, Garrigues–Segrià Sec i Garrigues) i dues a les comarques de Tarragona (Conca de Barberà i Terra Alta) amb plans per fer durant tot de cap de setmana o bé en una única jornada.

A la pàgina web de Benvinguts a Pagès pots consultar totes les ofertes. La cerca la pots fer per comarques, o per productes, perquè puguis planificar millor la vostra escapada, trobaràs les dades de contacte de cada proposta, i els detalls, perquè puguis fer reserves anticipades en el cas dels allotjaments i dels restaurants.

T’assegurem que hi ha tant a veure, i tant a fer, que és difícil decidir.

Benvinguts a Pagès és una iniciativa de la Generalitat, a través del Departament d’Agricultura, Pesca i Alimentació, de l’Agència Catalana de Turisme i de la Fundació Alícia, amb la col·laboració dels Consells Comarcals, Consorcis i Oficines de Turisme i nombroses entitats i associacions del sector.

Una festa del turisme rural de Catalunya, una oportunitat de conèixer i aprendre del món rural.

escapada rural al Benvinguts a Pagès

 

Fotos: Benvinguts a Pagès