Als Pirineus trobaràs els teus orígens

Alguna vegada t’has plantejat quins són els teus orígens?

Al Geoparc Orígens pots fer un viatge en el temps per descobrir els orígens de l’univers, de la formació dels Pirineus, de l’evolució dels humans, dels primers texts escrits en català, de la formació de noves formes de vida… Un territori reconegut per la UNESCO que et sorprendrà.

Què és un Geoparc

Un geoparc és un espai unificat amb un patrimoni geològic d’importància internacional, on s’implementen estratègies de promoció i desenvolupament sostenible innovadores, inclusives, integrades i respectuoses amb la identitat del territori.

https://ca.wikipedia.org/wiki/Geoparc

A Catalunya en tenim dos: el Geoparc Mundial de la UNESCO Orígens i el Geoparc Mundial de la UNESCO de la Catalunya Central. A l’estat espanyol n’hi ha un total de 13. Un dels geoparcs més coneguts és el Parc Nacional del Gran Canyó. A Europa, uns exemples d’aquest tipus són el Paradís de Bohèmia, a la República Txeca i el Parc Natural del Cap de Gata, a la província d’Almeria.

Orígens, el nostre geoparc

Els membres de l’associació Geoparc Conca de Tremp- Montsec són 19 ajuntaments i 2 Consells Comarcals

A Tremp hi ha el centre de visitants: L’Epicentre, magnífic equipament on s’hi troba tota la informació turística: centres de visitants i museus, oferta d’activitats d’oci, culturals i de descoberta del patrimoni geològic, del llegat històric i dels productes locals. Hi una sala 3D on podràs conèixer la riquesa i diversitat del patrimoni de gran part del Geoparc i diferents espais a la primera i segona planta per aprofundir en aquests aspectes com és “Geologia i terra de dinosaures”.

Visites guiades i activitats

Hi ha diverses empreses i institucions que ofereixen visites guiades de diferents temàtiques i en diferents indrets. Vi, licors, olors, dinosaures, kayak, tren, telefèric, globus, estrelles, botigues antigues, ocells…. Hi ha moltíssima varietat. Segur que la que s’ajusta millor a les teves preferències.

La varietat de llocs a visitar, activitats per fer, i allotjaments rurals on dormir és enorme. Així com les activitats que es van programant. El millor és que visiteu l’agenda del Geoparc, i més eficient encara és que us subscriviu al butlletí que tenen.

Imatges del Geoparc Orígens

A instagram hi trobaràs moltes imatges que t’inspiraran.

Deixar un comentari