La Morera

La Morera

Dades contacte
PL-000396
Casa Jaumot
25591 Masies de Llaràs, Peramea
Pallars Sobirà, Pirineus
Pallars Sobirà
617654345
Descripcio
L'Allotjament

Aquest és un petit llogaret situat al municipi del Baix Pallars. És un disseminat del poble de Peramea. En aquest petit lloc, hi vivim durant tot l'any dues famílies. Si busquéssim informació sobre les Masies de Llaràs ens allunyaríem en el temps i trobaríem que molt temps enrere ja eren conegudes i pertanyien a l'Abadia de Gerri, però això ja és història. Això no és un parc temàtic, aquí la natura és real, el nostre petit hort, el bosc a tocar de casa, unes nits estelades, la tranquil·litat, l'aire pur, l'aigua, els arbres i les plantes que potser no coneixeu... Gaudiu de tot el que ofereix l'entorn i cuideu-lo com si fos vostre. A casa tenim un taller tèxtil que podràs visitar.

La Morera és una antiga masia del municipi de Baix Pallars, al Pallar Sobirà. És una masia de planta romana, amb una era al mig, una de les parts de la casa que antigament eren pallers es va habilitar per ubicar La Morera. Es troba fora del nucli urbà, el més proper és Peramea on viuen uns 50 veïns.

La casa té dues plantes, al pis de baix passant pel petit pati on trobaràs una taula i cadires per descansar es troba el menjador, la cuina, un bany i una petita sala amb la tele i sofà. Pujant les escales, al segon pis tenim tres habitacions, una amb llit de 135, un altre amb llit de 135 i un altre de 90 i una altra habitació amb un llit de 90. A la mateixa planta es troba un altre bany.

La tranquil·litat és un dels valors del nostre allotjament, segons la època, els ocells cantaran i amenitzaran els matins i les tardes increïblement, davant la casa la imponent vista de la Serra de Boumort, reserva natural que ens regala els cants d'amor dels cérvols a la tardor. Durant tot l'any el cel es mostra magnífic però si vens a l'hivern l'espectacle és major.

Que dir de casa meva! ...que és casa teva si vols i t'esperem.

Català i Castellà
Capacitat per a 6 persones
S'admeten animals de companyia
Serveis

A la casa t'explicarem que hi trobaràs d'interès a la zona, quines activitats fer, i si necessites alguna altra cosa ho parlem.

Activitats

També t'oferim la possibilitat de visitar el nostre taller tèxtil on elaborem les nostres peces úniques, fetes amb teler de baix lliç i on hem introduït una tricotosa , una màquina casolana que ens permet treballar una mica més àgilment , filem amb roda i amb fus i t'endinsem en el món de la llana, ah i també fem sabons naturals, i si t'animes podràs fer el taller que vulguis

Al voltant de casa podràs passejar tranquil·lament.

Llocs interés

A prop de La Morera pots visitar Peramea a 1'5 km, vila closa, poble declarat BCIN (Bé Cultural d'Interés Nacional) al poble es troba l'Era d'Ortega des d'on pots fer visites guiades al poble (ferreria, presó, celler...). Gerri de la Sal també declarada BCIN on es troba el museu de la Sal, l'Alfolí, edifici monumental, l'abadia de Santa Maria i si vols queda't a casa, descansa i mira el cel.

Com arribar

S'hi accedeix des de La Pobla de Segur per la carretera N260 que travessa longitudinalment el municipi.

Una vegada esteu a Gerri de la Sal, una carretera local us portarà fins el poble de Peramea.

Una vegada allà, sortint del poble a mà esquerra es troba la pista que us portarà a les Masies de Llaràs.