Allotjaments

Cal Monic

La masia de Cal Monic es troba al peu de l’espai natural protegit de la Serra de Bellmunt-Almenara. Un indret on les postes de sol t'encisen, camps de cereals, marges i cabanes de volta, ametllers, ocells de secà, … Un paisatge viu de contrastos i colors, ideal per descansar, disfrutar i compartir, on podràs descobrir la vida al camp i natura d'un bell i desconegut racó de l'Urgell i, a la vegada, relaxar-te i gaudir de les comoditats que t'ofereix la masia.

Dades contacte
Carretera de Preixens Km 2.5
25334 Castellserà
650068308
Català, Castellà, Anglès i Francès
8 + 2 (menors)
PL-000785
Adaptada
Característiques:

És un masia de finals del S.XVIII que ha estat restaurada utilitzant materials nobles i una arquitectura respectuosa amb l’entorn i la seva història. En fí, una masia confortable que respira, sana i harmoniosa, amb les persones i el seu entorn.

A la planta superior

  • Dues habitacions dobles amb bany cada una.
  • Una amb dos llits, terrasseta i també bany propi.
  • Un original espai de lectura i tertúlia amb foc a terra.

A la planta inferior

  • Una habitació doble.
  • Un petit celler.
  • Un ampli bany adaptat.
  • Una cuina ben equipada.
  • Menjador amb una taula gran.
  • Una sala per relaxar-se, de la qual es pot accedir a un gran porxo orientat al sud.

A l’exterior

Al sud i est, la masia es troba envoltada d’una àmplia zona verda.
A la cara nord hi trobem una piscina de 15mx4,5m, enmig d’un altre espai verd ajardinat, on hi ha dues taules de pedra i una bassa de pedra restaurada que s’havia utilitzat com a dipòsit d’aigua de boca i pel safareig en temps passats.
Annexa a la casa hi ha una sala, una barbacoa i un forn de fang fet a mà per fer-hi un bon àpat cuinat de forma tradicional.

I poc a poc, en l’entorn proper, hi ha habilitat un espai d’esbarjo, on practicar alguns esports: bàsquet, futbol sala o ping pong.

Activitats:

Des de la masia pots iniciar alguna de les rutes que et proposem per conèixer tots els racons de la Serra de Bellmunt-Almenara, reseguir les banquetes del Canal d’Urgell, arribar als pobles propers i descobrir des de diversos punts les terres regades del pla i la Ribera del Sió, alhora, que observar de forma excepcional el pas estacional, tossals, amplis conreus i camins custodiats per marges de pedra. Un xoc impactant i ple de contrastos.

Cal Monic es troba en un emplaçament on pots observar nombroses especies que busquen en el secans de la Serra de Bellmunt-Almenara el seu espai per sobreviure, a la primavera sobretot, però també a l'estiu, és un autèntic plaer observar-les. Hi trobem el sisó, el torlit, la calandria, el gaig blau, l'abellerol, el cucut reial, la puput, cruixidells... A la vegada a la Serra d'Almenara és possible veure-hi nombrosos tipus de rapinyaire: esparver cendrós, xoriguer comú i petit, milà reial, milà negre, l'arpella, l'aligot, l'àliga marcenca, l'àliga cuabarrada, l'àliga reial... I també de la família dels estrígids, com el mussol comú, mussol banyut, gamarús, l'òliba i fins tot es pot veure algun duc. Sense cap mena de dubte un dels millors punts de Catalunya per observar-hi una gran diversitat de rapinyaires.

I un altre punt de gran interés ornitològic i paisatgístic que des de Cal Monic que pots visitar és l'estany d'Ivars i Vila-sana, i també recorrer altres llocs de la Plana de Lleida. I si t'agrada la fotografia de natura, si vols, et podem ajudar a gaudir al teu aire per fer les teves fotos del que envolta a la masia (paisatge, postes de sol, ocells, patrimoni, ...) O bé, des de Photo Logistics, t’ofereixen els seus serveis i experiència per ajudar-te a reaitzar les teves sessions de fotografia de natura.

Llocs interés:

Situat en un lloc privilegiat, terra de pas entre la costa i el Pirineu, camí de la costa central cap a la muntanya, hi ha al poble de Castellserà (Urgell) i, a 2Km en direcció a Preixens, hi trobareu la Masia de Cal Monic.

Propera a poblacions més conegudes com Agramunt (13Km), Bellpuig (16Km), Balaguer (20Km), Tàrrega (20Km) o Mollerussa (20Km), o bé pobles més propers com Preixens, Ventoses, Pradell, Penelles, La Fuliola, Ivars d’Urgell, ...

Un lloc ideal per decobrir aquest espai de transició entre la plana de ponent i les serralades del Pre-Pirineu.

Com arribar:

Des de Barcelona, agafeu l’A-2 direcció Lleida i sortiu per la sortida 504, direcció Vilagrassa/Balaguer/Vall D'aran, seguiu per la C-53 fins a la cruïlla que indiqui Castellserà i agafeu la LV-3028 fins Castellserà, i seguiu en direcció a Preixens, a 2,5 Km( a 100m abans de travessar el Canal d’Urgell ) trobareu la Masia Cal Monic.

Des de Lleida (40’), agafeu l’A-2 en direcció Mollerussa/Barcelona i sortiu per la sortida 484, direcció Fondarella/El Palau/Mollerussa/Linyola. Seguiu fins l'entrada cap a Linyola/Balaguer. Seguiu per LP-3322 cap a Linyola, fins que trobeu la sortida que indiqui direcció a Penelles. Seguiu per la LV-3331 fins a la cruïlla amb la C-53, agafeu direcció Tàrrega fins a la cruïlla que indiqui Castellserà i agafeu la LV-3028 fins Castellserà. Seguiu en direcció a Preixens, a 2,5 Km ( a 100m abans de travessar el Canal d’Urgell ) trobareu la Masia Cal Monic.