Vista de les traces marcades a Guils - Fontanera

L’esquí nòrdic és una modalitat d’esquí molt arrelada al territori. La majoria de practicants són gent del Pirineu, però cada vegada arriba a més gent gràcies a la gran oferta de recorreguts assenyalats i les facilitats que ofereixen les 6 estacions d’esquí nòrdic que tenim al Pirineu de Lleida.

L’esquí nòrdic o de fons

L’esquí nòrdic o de fons és un tipus d’esquí que permet entrar en contacte amb la natura, respirar aire de muntanya, lluny d’aglomeracions, sorolls i forts pendents.

Algunes de les raons per les quals voldríem practicar-lo:

  • Activa el 99% de la musculatura del nostres cos ajudant a millorar l’equilibri el moviment, diu Mario Ruiz, cap del comité d’esquí de fons de la Federació Catalana d’Esports d’hivern (FCEH).
  • És molt beneficiós per al sistema cardiovasculars d’adults i de nens.
  • És un esport suau, sense impacte
  • Les articulacions gairebé no pateixen i el risc de lesió és mínim
  • És un esport altament recomanat per la recuperació d’alguns esportistes
  • Passeges per entorns de gran bellesa
  • Molt adequat per tot tipus de públic. Fins i tot per famílies amb nens. De fet als nens els agrada molt i s’ho passen molt bé.

Les pistes d’esquí nòrdic del Pirineu de Lleida

A la província de Lleida hi tenim prop de 200km marcats. I és que aquest tipus d’esquí es practica generalment en pistes on hi ha les traces dels esquís marcades.

Tot Nòrdic és la marca comercial de les estacions d’esquí nòrdic de Catalunya. Ofereixen un forfet conjunt vàlid per totes les estacions: Tuixent – La Vansa, Aransa, Guils, Lles, Tavascan, Sant Joan de l’Erm i Bosc de Virós.

Cal esmentar que a altres llocs també marquen circuit d’esquí de fons, com pot ser Baqueira Beret, amb una llarga tradició. Hi ha dos circuits marcats normalment, un de 7km i un d’uns 40 km, i no cal adquirir forfet per utilitzar-los.

On dormir

Una opció molt recomanable és triar una casa rural propera l’estació. Si busqueu en el nostre buscador segur que la trobeu, i a més a més us poden donar informació de l’estat de les pistes.

Imatge destacada agafada de Lugaresdenieve

Deixar un comentari