A les terres de Lleida tenim la sort de poder comptar amb diverses estacions d’esquí, anem a parlar d’elles:

Baqueira Beret

esqui terres de lleida

Estació d’esquí situada a les parts més elevades de les comarques de la Vall d’Aran i del Pallars Sobirà, l’estació està dividida amb tres zones: Baqueira, Beret i la Bonaigua. És l’estació amb més quilòmetres esquiables de Catalunya i la tercera dels Pirineus, 165 km esquiables, amb 111 pistes 6 verdes, 43 blaves, 45 vermelles, 17 negres, 5 itineraris, 7 km de circuit d’esquí nòrdic, 1 Snowpark, 1 estadi de slalom, 1 ski kronos, 1 Boardercross, 1 Funpark i zona freeride. La cota màxima és troba als 2610 metres i la seva orientació atlàntica i de vessant nord, fa que disposi durant tota la temporada de baixes temperatures i abundants precipitacions.

Ofereix els següents serveis: Aparcament, bany, banys per a minusvàlids, nucli SOS , restaurants, bars, guarderia, botigues, lloguer d’esquís, escola d’esquí i snowboard, esquí de fons, snowparkski kronos i circuit de conducció sobre neu.

Port Ainé

portaine estacio d'esqui de lleida

És una estació d’esquí situada al terme municipal de Rialp, la comarca del Pallars Sobirà. Forma part del grup Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, juntament amb Espot, la Molina, la Vall de Núria i Vallter 2000 amb les que comparteix un forfait de temporada. Té una privilegiada situació, amb el 95% de les pistes orientades a la cara nord, i això li permet gaudir d’un microclima favorable i d’un immillorable qualitat de neu pols des del desembre fins a l’abril. Compta amb vora 30 km de pistes i 800 metres de desnivell, està enfocada al públic familiar i a l’esquiador o snowboarders que s’inicien en aquest esport. Un dels seus punts forts és el seu Snowpark, sempre amb noves tendències de l’estil lliure. Ofereix els següents serveis: Restauració, lloguer de material i consignes, escoles d’esquí i snowboard, clubs d’esquí, mini club Port AinéSki bus Port Ainé, botiga, serveis mèdics i parc lúdic.

 

Espot Esquí

espot esqui

Una estació d’esquí situada al municipi d’Espot, una de les portes del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, i tenen un encant especial, ja que estan envoltades per bosc.

L’estació compta amb més de 20 km esquiables i 1000 metres de desnivell, les pistes es caracteritzen per trobar-se dins de boscos de pi negre, és una estació reconeguda per la qualitat de la neu, garantida per tenir més del 60% del domini esquiable amb neu artificial.

També compta amb pistes homologades per a la celebració de competicions internacionals.

Ofereix els següents serveis: Lloguer de material, restauració, escoles d’esquí i snowboard, clubs d’esquí, ski bus espot, parc lúdic i serveis mèdics.

 

Boí Taüll Resort

esqui a lleida
Aquesta estació està situada a la Vall de Boí. Ofereix a l’esquiador la cota més alta del Pirineu, 2751 metres i una privilegiada situació encarada al nord, i això fa que garanteixi una qualitat de neu excel·lent.

L’estació té 45 km esquiables amb 5 verdes, 4 blaves, 20 vermelles, 14 negres i 2 itineraris, compta amb una pista exclusiva per a trineus i un Snowpark amb 5 zones de diferents nivells.

Ofereix els següents serveis: Llar d’infants, jardí de neu, pàrquing, centre mèdic, transfer, taquilles i instaneu.

 

Port del Comte

esqui a lleida
Una estació que és troba al vessant nord de la Serra del Querol, i està dividida en dos grans sectors: un comprèn el Querol i el nord del Serrat de la Bòfia i és on hi ha tots els nuclis de serveis i aparcaments. I l’altre, situat en una zona més elevada entre el Pedró dels Quatre Batlles i Estivella, que no compta amb accés rodat i cal agafar un telecadira de 2 places. És l’estació més propera a Barcelona.

La cota més alta de l’estació és a 2400 metres, compta amb 50 km esquiables distribuïts amb 37 pistes.

Compta amb serveis com: diversos circuits de raquetes , escola d’esquí, llar d’infants, restaurants, trineus i lloguer de material.

 

Tavascan

esqui a les terres de lleida
Una estació situada al poble de Tavascan, comarca del Pallars Sobirà.

És una estació molt integrada al mig de la natura, molt familiar a causa de les seves dimensions, i té grans possibilitats per amants de la muntanya, ja que et permet fer esquí alpí, snowboard, esquí de fons, i el seu fort l’esquí de muntanya, ja que té punts molt atractius que la rodegen, des de la qual s’accedeix amb facilitat amb els esquís de muntanya, això la fa molt especial.

Ofereix els serveis de: Snowpark, lloguer de material, escola d’esquí i muntanya i club d’esquí.

 

Ara que ja tens una primera informació de cada una, escull la què vols visitar, buscar un allotjament rural i ja tens escapada rural muntada.
Si t’animes, explica’ns la teva experiència per aquí o per les nostres xarxes socials: Facebook, Instagram o Twitter

Deixar un comentari