Riu de Toran. Canejan. Valh d'Aran. Foto: De Foto

L’estiu s’ha acabat però encara fa bo durant el dia. L’octubre i novembre són uns mesos considerats fluixos pel turisme rural, però en veritat estan plens de fires i activitats que et poden sorprendre.

Cuina de Fira

Fira de la girella del Pont de Suert

Casa Leonardo és troba a Senterada, un poblet petit del Pallars Jussà, que durant els mesos d’octubre i novembre ofereix Cuina de Fira. I és que al Pallars Jussà aquesta època és temps de fires i s’hi t’hi allotges pots delectar les especialitats de cada una d’elles.

Calendari de fires:

  • Fira ramadera de la Pobleta de Bellvehí (7 i 8 octubre)
  • Fira del Mostillo de Llimiana (14 octubre)
  • Fira del Bolet d’Isona (22 octubre)
  • Fira del codony de Tremp (4 novembre)
  • Fira de Sant Martí de Talarn (11 novembre)
  • Fira de Salàs de Pallars (18 i 19 novembre)

Transhumància i melmelada

Les vaques de l'Hort del metge

L’Hort del Metge està a Lladrós, un petit i encantador poble de la Vall del Cardós, al Pallars Sobirà té 2 propostes: acompanyar-los a baixar les vaques de la muntanya (es fa abans de que comencin les nevades) i a fer melmelada de móres.

Baixar les vaques de la muntanya és una experiència que no oblidareu. Si hi esteu interessats poseu-vos en contacte amb ells per saber quin cap de setmana ho fan. Sinó podeu aquell cap de setmana i teniu ganes de veure el bestiar podeu anar a la Fira de Santa Teresa a Esterri d’Àneu, que es fa el 21 i 22 d’octubre.

Ametlles, olives i bolets

Bolets a Guardia de Noguera

Casa Perdiu és una casa rural ubicada a Guàrdia de Noguera, un poble bonic i tranquil del Pallars Jussà. per l’octubre i novembre viure en primera persona la collita d’ametlles i olives i us animen a pujar a buscar bolets. Si hi aneu us explicaran que són les suques d’oli!

Formatges

Concurs formatges Fira de Sant Ermengol de La Seu d'Urgell

Cal Xico d’Adrall, a l’Alt Urgell està envoltat de natura, pau i tranquil·litat. Ofereixen productes de la casa en els esmorzars, com poden ser les melmelades, els ous, el vi d’elaboració pròpia, la llet fresca així com mantega del Cadí i embotits de la zona de primera qualitat. La seva recomanació és la fira de formatges de la Seu d’Urgell, la Fira de Sant Ermengol, que és el 13, 14 i 15 d’octubre.

Colors de tardor

Tardor al Pirineu. Foto: Olga Cuevas i Melis

I per últim, Casa Hortal i Casa Pubill de Barruera, a l’Alta Ribagorça, també us recomana fires: la Fira de la Girella de Pont de Suert i la Fira ramadera de Vilaller. Però també us volen recomanar a observar i fotografiar la natura. La tardor al Pirineu és senzillament espectacular. Quan estigueu allà, us diran quins són els racons més bonics i més fotogènics.

Deixar un comentari