5 castells de les Garrigues

Les nostres cases rurals de Les Garrigues ens proposen una ruta pels castells repartits per la comarca.

A la comarca de Les Garrigues hi ha cinc castells repartits pel territori.

  • Castell de l’Albi: datat l’any 1176. Es va construir en estil romànic i després gòtic. A finals del segle XVI es va transformar en un palau d’estil renaixentista.
  • Castell de l’Espluga Calba: és un majestuós castell de pedra, que fou construït entre els segles XIII i XIV
  • Castell de la Floresta: datat a finals del segle XII. Els estils artístics del gòtic, renaixentista i barroc es troben reflectits en els seus finestrals, llars de foc i magnífics sostres teginats del segle XVI.
Castell de la Floresta
  • Castell palau d’Arbeca: situat sobre un turó des d’on podreu veure tota la plana d’Urgell, les muntanyes del Montsec, la serra de Prades i la Serra de la Llena.
Castell d’Arbeca
  • Castell de l’Albagés: és probable que les restes corresponguin a una antiga torre de guaita àrab. Les primeres notícies d’aquest castell daten de l’any 1119.
Castell d’Albagés

La ruta és ideal per fer en família o amb amics.

Es pot iniciar des de qualsevol dels pobles: l’Albagés, l’Albi, Arbeca, l’Espluga Calba o la Floresta. Els castells es poden visitar durant tot un matí o tota una tarda.

Si voleu ampliar informació podeu preguntar a la casa on us allotgeu o bé consultar el pdf de la ruta i / o dirigir-vos a la web de Turisme Garrigues.

Cases ideals per a fer aquesta ruta:

Cal Butifarra, Cal Miqueló 1778, Cal Pastor, El Maset, L’Hort i Lo Molí

Deixar un comentari