4 ecomuseus a visitar

A la província de Lleida us en recomanem 4 ecomuseus. Però sabeu què és un ecomuseu?

Un ecomuseu és un un tipus de museu basat en la identitat d’un territori, sustentat en la participació dels seus habitants, i creat amb la finalitat del creixement del benestar i del desenvolupament de la comunitat. El concepte va ser introduït pel museòleg francès Hugues de Varine el 1971.

https://ca.wikipedia.org/wiki/Ecomuseu

Ecomuseu de les Valls d’Àneu

Web de l'Ecomuseu de les Valls d'Àneu

Esterri d’Àneu (Pallars Sobirà, Catalunya). És el més conegut i amb una major trajectòria (es va obrir el juny de 1194). Creat a partir del model de museu radial, gestiona del patrimoni de les Valls. No es reclou en un edifici, sinó que s’escampa pel territori i organitza activitats, visites teatrelitzades, rutes i tallers.

Carrer del Camp, 22-24
25580 Esterri d’Àneu
Lleida
Tel. 973 62 64 36
https://www.ecomuseu.com/
ecomuseu@ecomuseu.com

Ecomuseu de la Vida Rural i Antic Molí d’Oli

Ecomuseu de la Vida Rural i Antic Molí d'Oli

Belianes (Urgell, Catalunya) Aquest ecomuseu està situat en l’edifici de l’Ajuntament. Té una interessant col·lecció d’eines i estris de la vida rural, així com roba i documents d’un gran interès històric i cultural.

Es fan visites guiades per l’ecomuseu i el molí d’oli, i també un recorregut pel nucli urbà. Una gran oportunitat per descobrir el procés d’elaboració de l’oli al molí Maurici Massot del segle XVII.

Pl. de l’Ajuntament, 1
Horari al públic: cal trucar a l’ajuntament per concertar visita.
Tel. 973 330 13
ajuntament@belianes.cat

Ecomuseu dels Pastors de la Vall d’Àssua

LLessui (Pallars Sobirà, Catalunya). Museu dedicat als pastors, ofici tradicional molt arrelat a la vall on es troba, la Vall d’Àssua. Al llarg d’un recorregut pel seu interior es va descobrint com és i era la vida dels pastors, quines són les tasques que realitzen, quins estris feien servir abans i quines ara. A més a més explica al significat d’algunes paraules tradicionals relacionades amb l’ofici.

Antigues Escoles de Llessui, s/n
25567 Sort
Lleida / Pirineus
Telèfon: 973 621 798
E-mail: info.aiguestortes@oapn.mma.es
Web: https://parcsnaturals.gencat.cat/ca/aiguestortes

Ecomusèu Cò de Joanchiquet de Vilamòs

Ecomusèu Cò de Joanchiquet de Vilamòs

Vilamòs (Val d’Aran, Catalunya). És una casa tradicional aranesa d’uns pagesos benestants del segle XVI. El pati porta als diferents espais: casa familiar, estables, verger, hort, etc.

Carrer Major
25551 Vilamòs  (Val d’Aran)
Tel.: +34 973 641 815
info.museu@aran.org
https://www.cultura.conselharan.org/content/category/15/51/139/lang,catalan/


Deixar un comentari