la tremoluga de naens

Les rutes circulars sempre són molt còmodes per fer. No cal fer combinacions de vehicles. Te’n proposem 3 al Pallars Jussà.

Ermita de Sant Aleix

Excursió circular de 5km per a tota la família, amb sortida i arribada a Casa Churchill.

Vistes des de l'Ermita de Sant Aleix al Pallars Jussà

Sortint de Casa Churchill anem a buscar la carretera en direcció Hortoneda. Just després del primer revolt agafem el sender de la dreta. Aquest camí puja per la cara oest del canarill de Claverol, el rodeja pel sud i segueix pujant per la cara est. En el punt més elevat trobem les restes de l’ermita de Sant Aleix (S. XI) i podem gaudir d’unes vistes magnífiques, des de l’embassament de Sant Antoni fins als cims nevats del Pirineu. Per tornar seguim el camí, que ens portarà fins a la carretera de Claverol.

Si vols més detalls sobre aquesta ruta, visita el wikiloc.

Roca Regina – Barranc del Bosc – Pantà de Terradets

Ruta circular de 8.5km de dificultat mitjana per la cara nord del Montsec d’Ares recomanada per Casa Cotet

L’itinerari comença a la C-13, a l’aparcament que hi ha a la boca sud del túnel de Terradets. Allà trobem els primers indicadors del camí cap a la Roca Regina. Creuem amb molta precaució la carretera i ens endinsem en el Barranc del Bosc per un sender ben marcat. Durant aquesta part del camí podem gaudir de les espectaculars parets de pedra que fan d’aquesta part del Montsec un dels indrets preferits pels escaladors. Travessem el barranc i comencem la forta pujada cap a la Roca Regina. Un cop a la zona alta el camí planeja i ens ofereix unes boniques vistes de la zona. A continuació hem d’agafar el trencall cap al Pas de l’Arbocera, per on iniciem el descens. La ruta està ben senyalitzada i no té pèrdua. El sender arriba fins a una pista que ens porta fins a l’estació de tren Cellers-Llimiana. Tornem a creuar amb compte la carretera i seguim pel camí habilitat per a senderistes. Passem el pont que creua l’Embassament de Terradets i girem a la dreta per una petita carretera que ens porta fins a la pressa de Terradets i a l’aparcament inicial.

Pots ampliar informació sobre aquesta ruta al wikiloc.

La Tremoluga de Naens

Ruta circular de 2 km amb aproximació en cotxe.

Itinerari per a conèixer i gaudir d’aquesta microreserva que forma part del projecte Gratitud Pallars i està vinculada a la ruta d’El Cinquè Llac.

La ruta es pot iniciar a Casa Leonardo i pujar pel sender que va de Senterada fins a Naens. Però també es pot pujar en cotxe per la carretera local fins a Naens. Just a l’últim revolt abans d’arribar al poble comença una ruta circular per aquest bosc mixt de frondoses dominat pel roure.

Agafem l’antic camí que comunica amb El Burguet i de seguida rodegem un espectacular roure centenari. En la següent cruïlla seguim en direcció Les Creixes, la ruta està molt ben indicada. Passem la roureda, prats de dall i arribem a la roca que rep el nom de La Foradada. Des d’aquest punt seguim el camí fins a Naens.

Al wikiloc trobareu tots els detalls de la ruta Senterada – Naens

I tu? Saps alguna ruta circular i t’agradaria compartir-la? Pots posar un comentari en aquesta mateixa entrada.

Comentaris (2)

Casal dels voltors

març 04, 2021 at 4:46 PM Respondre

Obrim nova ruta geologica a la vall dels voltors amb la col.laboració del Geoparc Orígens.
Presentació dia 11 de març pel canal en directe del Geoparc Orígens YouTube.
Podeu tenir més informació a xarxes. Facebook del Casal dels voltors.Municipi de Tremp.

admin

març 04, 2021 at 4:56 PM Respondre

Moltes gràcies per dir-nos-ho. Ho compartirem a les xarxes. Molta sort!

Deixar un comentari