Ja sabeu que a la majoria de propietaris de cases rurals, els agrada indicar-vos rutes i activitats per fer, vora les seves cases. Són uns enamorats i grans coneixedors del seu entorn. Us en compartim algunes, ideals per fer en família.

El Parc de la Banqueta

Lo Molí ens recomana anar al Parc de la Banqueta a fer un recorregut que marca la 4a Séquia del Canal d’Urgell. El tram de la banqueta de Juneda, es pot realitzar en dues direccions, una en direcció a les Borges Blanques, i l’altra cap a Margalef. Per a completar el recorregut entorn de la Banqueta, a l’alçada dels Nous Salts, comença un recorregut que ens portarà de tornada a Juneda, i ens permetrà conèixer altres elements vinculats amb l’aigua i de cabdal importància en la història de Juneda: el Molí de la Bardissa, els antics rentadors públics, i el Molí de Baix.

Santuari de la Bovera

Ca la Pascola ens recomana enfilar-nos una mica. Pels dies de boira pot ser una bona opció: pujar al Santuari de Bovera. Està a 40 minuts de la casa, a 2 km de Guimerà, dalt d’un turó, des d’on s’albiren àmplies panoràmiques. Al costat de l’ermita actual, s’hi conserva part d’un claustre romànic (s. XII) de l’antic monestir femení cistercenc. L’indret està condicionat per a trobades familiars en qualsevol època de l’any, amb un espai amb llars de foc. La zona al voltant de l’ermita facilita l’esbarjo de la canalla i estirar les cames després d’una bona sobretaula.

Deixar un comentari