Redimensionar i optimitzar

Ja és sabut per tots que les imatges són molt importants en aquests moments en que vivim. Si a les nostres webs i a les xarxes socials hi pengem imatges atractives i que tinguin ganxo, tindrem molt de guanyat.

Però a vegades se’ns fa costa amunt editar-les. T’has trobat alguna vegada que has de retallar una imatge i no saps com fer-ho? O que no puguis enviar una imatge per correu electrònic perquè pesa massa? O que l’administradora de la web et demana que enviïs les fotos per la web en una mida determinada?

A més a més, heu de saber, que les imatges que es posen a les webs i a les xarxes socials han de ser de la mida justa i d’un pes mínim, per tal que carreguin millor. També per qüestions de sostenibilitat… Com més pesen i més grans són, més costen d’enviar. Per tant es gasta més energia i per tant és molt menys sostenible. D’això en podríem parlar un dia…

La cosa és que hauríem de saber editar imatges, almenys el més bàsic.

IloveImg

Hi ha una eina en línia que us ajuda a manipular imatges. És molt fàcil de fer servir i la teniu en castellà. Entre altres coses podeu:

Comprimir imatges

És a dir, podeu reduir el pes, mantenint una qualitat acceptable.

Redimensionar imatges

Pots definir les dimensions de la imatge, en píxels o en tant per cent.

És molt fàcil, sol cal arrossegar les imatges a sobre el botó blau que posa seleccionar imágenes i ja està. Una vegada ho ha fet t’ho descarregues a l’ordinador.

Exercici

  • Fes una foto amb el mòbil o la càmera
  • Mira quan mesura i quan pesa. Això ho pots saber, posant-te a sobre, i amb el botó dret, mirar les propietats de la imatge.
  • Redimensiona-la a 1024 píxels d’amplada
  • Mira quan mesura i quan pesa.
  • Optimitza-la
  • Mira quan mesura i quan pesa.
  • Envia un mail a olga@pirineuweb.com, amb les diferents dades.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *